Tutkimuksissa on verrattu pelkästään lämpötilaa seuraavia käyttäjiä toisiin käyttäjiin, jotka käyttivät apuna myös muita tietoja, kuten limaneritystä ja kipuja kuukautisten välillä. Lisätiedoista ei kuitenkaan havaittu olevan mitään erityistä hyötyä. Näiden muiden menetelmien todettiin joskus tuottavan enemmän epävarmuutta ja joissakin tapauksissa ne jopa vähensivät tarkkuutta. Näissä tutkimuksissa ei myöskään havaittu eroa luonnollisten perhesuunnittelumenetelmien kokeneiden käyttäjien ja niitä ennestään tuntemattomien välillä. Siksi laitteen kehittäjät eivät katsoneet tarpeelliseksi lisätä muita toimintoja. Itse asiassa tuotteen ainutlaatuista 99,3 %:n luotettavuutta on vaikea ylittää.

Valley Electronicsin hedelmällisyystietokoneilla on takanaan 30 vuoden kehitystyö. Laitteet käyttävät äärimmäisen tarkkaa lämpötilasensoria ja kehittynyttä algoritmia, jotka arvioivat hedelmällisyyttäsi heti mittauksen jälkeen. Sovelluksiin verrattuna tietokoneen käyttö minimoi käyttäjävirheen riskin ja ei vaadi virtsatestejä.

Olemme vielä kasvuvaiheessa ja teemme jatkuvasti töitä lisätäksemme tietoisuutta laitteistamme lääkäreiden keskuudessa.

Artikkeleissa sekoitetaan usein ehkäisysovellukset ja hedelmällisyystietokoneet, mikä saattaa johtaa asiavirheisiin. Tässä muutama artikkeli, joissa hedelmällisyystietokoneista on kirjoitettu tarkasti: Yle uutiset sekä Yle Kuningaskuluttaja.

Kyllä, pakkaus sisältää kaiken tarvittavan.

Heti ensimmäisestä käyttöpäivästä alkaen.

Satunnaiset särkylääkkeet eivät ole ongelma, mutta pitkäkestoiset lääkekuurit voivat vaikuttaa. Kysy lääkäriltäsi, vaikuttaako lääke ruumiinlämpöösi.

Mittaa lämpötilasi mahdollisimman usein. Mitä useammin mittaat, sitä parempi.

Ei. Jos lämpötilasi nousee sairauden vuoksi, hedelmällisyystietokone ohittaa kyseisen päivän mittauksen.

Laitteesi osaa laskea hedelmällisyytesi puuttuvista mittaustuloksista huolimatta, mutta suosittelemme säännöllistä mittaamista.

Kyllä, laitteilla on CE-sertifikaatti ja ne on rekisteröity luokan I lääkinnällisinä laitteina.

Yleensä viisi arkipäivää.

Rankka urheilu saattaa vaikuttaa kiertoon ja estää ovulaation, mutta luonnollinen perhesuunnittelu ei estä lihasten kehittymistä.

Kahden vuoden valmistajan antama takuu.

Hedelmällisyystietokone havaitsee lämpötilan muutokset, jotka liittyvät ovulaatioon ja määrittää hedelmällisyysaikasi tarkasti.

Noin 3-4 kiertoa, jonka aikana laite oppii yksilöllisen rytmisi.

Saksalainen tri Hubertus Rehberg ja professori G. Freundl, tukitiiminään gynekologeja, ohjelmistoasiantuntijoita ja insinöörejä.

Tupakointi ei vaikuta, mutta runsas alkoholin käyttö voi vaikuttaa mittaustuloksiin.

Jos lämpötilasi muutokset ovat jostain syystä liian vähäisiä, hedelmällisyystietokone pitää punaisen merkkivalon päällä pidempään ja vaihtaa sen sitten keltaisen kautta vihreään. Pienet lämpötilamuutokset voivat kertoa hormoniepätasapainosta. Ovulaatiottoman kierron aikana lämpötilan nousua ei tapahdu, koska ovulaatiotakaan ei tapahdu. Keltarauhashormonin puute (Corpus Luteum Insufficiency, CLI) aiheuttaa myös lämpötilamuutosten vähäisyyttä tai puutetta, koska elimistö ei tällöin tuota niin paljon progesteronia, että peruslämpötila kohoaisi.

Vaihdevuosien alkuvaiheissa olevat naiset saattavat myös huomata, että lämpötilan nousu on vähäisempää, koska estradiolin ja progesteronin tuotanto vähenee. Mahdollista on myös, että vähäinen lämpötilan muutos johtuu lämpötilamittauksen häiriöistä. Varmista, että pidät anturia aivan paikallaan kielen alla ja että pidät suusi kiinni, kun mittaat lämpötilan. Yritä aina mitata lämpötila samasta kohdasta suussasi tarpeettomien lämpötilavaihtelujen välttämiseksi.

Hedelmällisyystietokone on suunniteltu toimimaan mittaushäiriöistä huolimatta – ne aiheuttavat vain lisää keltaisia päiviä. Voit parantaa mittaustuloksiasi seuraavasti:
• Mittausajan valitseminen. Mittaa lämpötilasi heti, kun heräät aamulla, ennen kuin nouset sängystä. Mitä säännöllisempää unesi on ennen mittausta (vähintään 4 tuntia), sitä parempi.
• Yöasun valinta. Jos vaihdat villapyjamasta silkkiseen yöpaitaan, ruumiinlämpösi muuttuu myös, vaikka muutos onkin vähäinen. Yöasun jatkuva vaihtelu saattaa aiheuttaa häiriöitä ehkäisytietokoneen mittaustuloksiin.
• Makuuhuoneen lämpötila. Yleensä makuuhuoneesi on aina saman lämpöinen ja siten myös kehosi. Siinä missä yöasun valinta vaikuttaa ruumiinlämpöösi, myös makuuhuoneen lämpötila ja lakanoiden paksuus vaikuttavat lämpötilaasi nukkuessasi.
• Mittauskohdan valitseminen. Yritä mitata lämpötilasi aina samasta kohdasta suussasi joka päivä. Paras paikka on suun pehmeä alaosa, kevyesti painaen. Vältä lämpötilasensorin liikuttelua suussasi, kun mittaat (olemme kokeilleet tätä laboratoriossa ja nähneet lämpötilan muutokset). Laitteemme ovat suunniteltu hylkäämään liian häiriöiset mittaustulokset.

Puhdista kostealla liinalla ja desinfiointiaineella. Älä upota laitetta veteen.

Ei tarvitse. Voit mitata lämpötilan heti heräämisen jälkeen ilman herätyskelloa.

Laitteesi käsittelee kiertosi vaihtelut luotettavasti.

Kyllä, laite on suunniteltu käsittelemään eri pituisia kiertoja.

B6-vitamiini ja munkinpippuri voivat auttaa tasoittamaan kiertoasi.

Kohtuullinen laihdutus ei vaikuta, mutta raju laihdutuskuuri saattaa estää ovulaation.

Soija, pellavansiemenet, parsa, kaurahiutaleet ja valkosipuli.

Odota seuraavia kuukautisia ja jatka mittauksia sen jälkeen normaalisti.

Kyllä, aloita mittaukset noin kuusi viikkoa synnytyksen jälkeen.

Heti ensimmäisestä käyttöpäivästä alkaen.

Kielen alta suu suljettuna.

Heti laitteen saatuasi. Jos olet juuri lopettanut hormonaalisen ehkäisyn, odota tyhjennysvuotoa ennen mittaamisen aloittamista.

Kyllä, tarkista ohjekirjasta laitteen käyttöohjeet.

Yhden tai kahden mittauksen unohtaminen ei ole ongelma.

Kyllä, laite on suunniteltu epäsäännöllisesti nukkuville.

Kyllä, mittaa lämpötilasi vähintään neljän tunnin yhtäjaksoisen unen jälkeen.

Kyllä, laite huomioi poikkeavat mittaukset.